14 oktober 2018: Eijsden

Bij deze nodigen wij u uit voor een excursie, een lezing en een muziektheater voorstelling in het mooie dorp Eijsden. Eijsden ligt aan de Nederlands-Belgische grens. Honderd jaar geleden vroeg Kaiser Wilhelm II ‘asiel’ aan in Eijsden (Nederland).

In de voetsporen van Kaiser Wilhelm II
zondag 14 oktober 2018
Eijsden Nederland

Programma

12.45 uur Verzamelen bij Station Eijsden, Stationsplein 9, 6245 AE, Eijsden. Bij station is de mogelijkheid om te parkeren. U kunt voor of na de activiteit in Eijsden lunchen.
13.00 uur Rondleiding door Eijsden en enkele gedenkwaardige plaatsen in het kader van de Eerste wereldoorlog. De rondleiding wordt verzorgd door dhr. Math Rasquin en prof. Joep Geraerdts van de Stichting Chrisjteijn.
ca 14.15 uur Koffie/thee met Limburgse vla. Plaats: wapenzaal het Museum Ursulinenconvent, Breusterstraat 27, 6245 EH Eijsden.
14.30 uur De lezing door Prof. dr. Jacco Pekelder lid van curatorium van de DNG, professor aan de Rijksuniversiteit Utrecht en bijzonder hoogleraar aan de Universität des Saarlandes.
16.00 - 17.30 uur Kaiser W. 1918 - Een zondag op een Nederlands perron' wordt uitgevoerd door het Nederlands Zangtheater (NZT). Plaats: zaal van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden, Prins Bernhardstraat 4, 6245 BH Eijsden.

De kosten voor de rondleiding, lezing, koffie/thee & vla en het muziektheater bedragen € 10 per persoon. Vóór 1 oktober 2018 aanmelden over het contactformular, met als ontvanger "Aanmelding activiteit". Gelijktijdig dient u de bijdrage van € 10 over te maken op onderstaand banknummer van de Deutsch-Niederländische Gesellschaft zu Aachen. Introducés zijn welkom. Let op: maximaal 40 deelnemers.

Uitnodiging als PDF:

dng_activiteit_eijsden_willem_ii_nederlands.pdf