24 september 2016: Excursie: in het voetspoor van Keizer Wilhelm II

In voetspoor van de Keizer Willem II organiseert de Deutsch-Niederländische Gesellschaft zu Aachen zaterdag 24 september een excursie naar Kasteel Amerongen en Huis Doorn. Onder barre omstandigheden vluchtte keizer Willem II op 11 november 1918 vanuit Spa - via Eijsden - naar Nederland.  Hij vestigde zich op Kasteel Amerongen verhuisde in mei 1920 naar Huis Doorn alwaar hij tot zijn dood in 1941 woonde. Wij gaan gezellig met de bus!

Het dagprogramma

                      
Vertrek Aachen:
Westfriedhof II P&R
7.30 uur  
Vertrek Heerlen:
Hotel van der Valk
8.00 uur  
Vertrek Urmond:
Hotel van der Valk
8.30 uur  
Rondleiding*
Kasteel Amerongen
10.30 uur www.kasteelamerongen.nl
Lunch
De Oranjerie Doorn
12.30 uur www.deoranjerie.nl oder www.buitenplaatsamerongen.nl
Rondleiding*
Huis Doorn
14.00 uur www.huisdoorn.nl
Vertrek naar
Heerlen/Aachen
16.30 uur  
*De rondleidingen worden in de Duitse taal gegeven.    


Kosten

Bij deze nodigen wij u uit voor deze interessante dagexcursie Deze excursie is voor leden doch ook voor introducé en niet-leden. De kosten voor de excursie, entree, rondleidingen bedragen € 35. De lunchkosten dient u zelf te dragen.

Aanmelden
Indien u wilt deelnemen aan de excursie dan dient u zich vóór 10 september op te geven. U kunt een mail sturen naar ger.essers@dng-aachen.eu. U kunt zich ook telefonisch aanmelden bij Ger Essers 00 31 43 325 5300. Vermeld bij uw aanmelding de opstapplaats Aachen, Heerlen of Urmond.  Gelijktijdig dient u de bijdrage voor de excursie over te maken op het onderstaande banknummer van de Deutsch-Niederländische Gesellschaft

Met vriendelijke groeten,
Bestuur DNG