22 augustus 2016: Uitnodiging literaire zomeravond met de bekroonde schrijver Edgar Rai

Wij nodigen u uit voor een gezellige literaire zomeravond met de Berlijnse succes bekroonde schrijver Edgar Rai op: maandag 22 Augustus 2016 van 19.00 - 21.00 uur in Bibliotheek Kerkrade-Centrum, Einderstraat 21.

Deze literaire avond vindt plaats in kader van de 'Literarischer Sommer 2016' en in samenwerking met Bibliotheek Kerkrade en de Deutsch-Niederländische Gesellschaft zu Aachen (DNG). De toegang tot deze avond is € 2,50 voor leden van de DNG en leden van de Bibliotheek (inclusief koffie-thee en een glaasje ‘Berlijnse zomerbowl’). Niet-leden betalen € 5. A.u.b. reserveren via info@bibliotheek-kerkrade.nl of 045-545 24 08.

Edgar Rai (1967) is een Duitse schrijver en vertaler woonachtig in Berlijn. Daar en in Marburg studeerde hij muziekwetenschappen en Engels. Van 2003 tot 2008 gaf hij als docent creatief schrijven les aan de FU Berlin.
Een van zijn boeken werd in het Nederlands vertaald. Afgelopen jaar verscheen zijn boek over Berlijn:  ‘Berlijn, de klok rond, wereldstad met lef’. Edgar Rai neemt ons in dit boek mee naar zijn lievelingsplekken in Berlijn, de lezer beleeft de stad alsof een goede vriend er iets over vertelt.

Rai´s nieuwste roman speelt zich af aan de Côte d‘Azur. Nicolas heeft zich in eenzaamheid teruggetrokken als housesitter van een verlaten luxe villa aan zee. Een duister geheim overschaduwt hem, hij zoekt niet zonder reden de eenzaamheid op. Dan komen de eigenaren onverwacht thuis en brengen onfortuinlijke gasten mee. Het begint met een verwoeste suite in de westvleugel van de villa, maar dat is nog maar het begin. “Etwas bleibt immer” is een sfeervolle compacte roman, meesterlijk licht van toon en vol psychologische spanning.

Meer info over het algehele programma van het grensoverschrijdende festival Literarischer Sommer is te vinden op www.literarischer-sommer.eu

Wij verheugen ons op uw komst.