7 februari 2015: Lezing: huwen, erven en schenken in het grensgebied Nederland-Duitsland

Veel inwoners van Nederland hebben een Duitse achtergrond. Vaak hebben zij de Duitse nationaliteit. Het komt ook voor dat een huwelijkspartner de Duitse en de andere partner de Nederlandse nationaliteit heeft (‘gemengd huwelijk’). Ook is er sprake van eigendom en vermogen in Nederland en/of Duitsland. In het geval van een scheiding, overlijden, schenken, erven enz. worden deze in Nederland wonende gezinnen geconfronteerd met ingewikkelde grensoverschrijdende wet- en regelgeving op het terrein van het erfrecht en de fiscaliteit.

Voorlichting is noodzakelijk. Daarom organiseert de Deutsche Niederländische Gesellschaft zu Aachen (DNG) voor haar leden en introducés (niet-leden), die in Nederland wonen, een voor- lichtingsbijeenkomst in Vaals.

 

Lezing: huwen, erven en schenken in het grensgebied Nederland-Duitsland

mr. Kerstin van de Ven* Maastricht University

Zaterdag 7 februari 2015: aanvang 10 uur tot 13 uur

De Kopermolen, Von Clermontplein 11, 6291 AT Vaals

 

De inleiding zal in het Nederlands gehouden worden. De vragen kunnen in het Duits gesteld worden. Indien zich een te groot aantal personen aanmeldt, zal de lezing op dezelfde dag (14 tot 17 uur) herhaald worden. Gelieve zich aan te melden vóór 30 januari 2015. DNG-leden en niet-leden kunnen zich aanmelden via het formulier met als ontganger "aanmelding activiteit" onder vermelding van het aantal personen. Zonder voorgaande aanmelding kan men niet deelnemen. Deelname voor DNG-leden is gratis. Niet-leden worden in de gelegenheid gesteld een vrije gave te doen. 

* Mevrouw van der Ven is docent Belastingrecht en gespecialiseerd in internationaal en Europees familie vermogensrecht. Zij is ook werkzaam bij het Institute for Transnational and Euregional Cross Border Cooperation and Mobility (ITEM) van de Universiteit Maastricht en bij www.athena-adviesenpraktijk.nl

Presentatie van de lezing

huwen__erven_en_schenken_dng.pdf