12 juni 2020: Kunst in de openbare ruimte: Murals rondleiding in Aken

Murals zijn grotere muurschilderingen in de openbare ruimte. Zij behoren tot de kunststroom Urban Art ook wel Street Art. Het begon met die schilderijen van de legendarische muurschilder Klaus Paier uit Aken in de jaren 80. Hij creëerde veel kritische kunstwerken die sinds 2012 onder monumentenzorg vallen. Ook de werken van zijn hedendaagse opvolgers worden tijdens de stads-rondleiding in Aken bezichtigd en toegelicht. De kunstwerken van enkele bekende Nederlandse kunstenaars zijn tevens in Aken te vinden.

De route vanaf het historische centrum richting de Universtiteitswijk biedt tevens een veelzijdige verzameling van diverse andere kunstrichtingen, bijvoorbeeld, graffiti, stencils, paste ups en stickers. De kosteloze rondleiding, onder leiding van Regina Weinkauf, start om 17.00 uur, ontmoetingspunt is voor de tuiningang van het Cafe Kittel (Augustinerbach/Pontstraße) in Aken. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen.

Bijzonderheden

Deze activiteit vindt plaats onder de voorwaarde, dat de versoepelingen van de corona-maatregelen op deze datum een zulke bijeenkomst toelaten. Mocht dat niet zo zijn, dan zullen we het naar een latere datum verschuiven.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer bereikt u het startpunt het beste met de bus naar de halte Driescher Gässchen (RWTH Aachen), o.a. met de lijn 44 vanuit Heerlen. Met de auto kunt u de parkeergarages Rathaus (Mostardstraße 5) en Grosskölnstraße (Seilgraben 45) gebruiken.

Aanmelding

In het kader van de maatregelen is het noodzakelijk, dat iedere deelnemer zich apart aanmeldt. Graag aanmelden tot en met 31 mei 2020:

CAPTCHA image

(Velden met een * moeten ingevuld worden)